Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce pod kruszonką z lodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 150 g
cukier 150 g
masło 100 g
płatki migdałowe 2 łyżki
gruszki 2 sztuki
lody śmietankowe 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce pod kruszonką z lodami

w misce mieszamy mąkę z cukrem i płatkami migdałów. Dodajemy zimne masło i całość ugniatamy aby powstał "mokry piasek". Gruszki myjemy i obieramy,usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy gruszki. Posypujemy kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy aż kruszonka się zarumieni. Podajemy ciepłą z 2 gałkami lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza0823 27.05.2013 21:39
Ja również robię z jabłkiem,nektarynkami lub owocami leśnymi(jagoda,malina,truskawka)
miki47 27.05.2013 10:22
bardzo smacznie
Renataj 27.05.2013 09:17
Robię coś podobnego ale z truskawkami, jagodami i lodami waniliowymi /z gruszką nigdy nie próbowałam/ i powiem jedno - TO JEST PYSZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak