Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna pasta jajeczna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
rzodkiewki 6 kulek
koperek 0,5 pęczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
majonez 2-3 łyżki
kiełki
sałata lodowa
ogórek 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna pasta jajeczna

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i rozdrobnić widelcem.

Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w drobną kostkę. Ogórka obrać ze skóry, pokroić drobno. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Warzywa wymieszać z jajkami, dodać soli i pieprzu do smaku. Wymieszać z majonezem.

Na talerzach rozłożyć liście sałaty. Kanapki posmarować pastą jajeczno-warzywną, udekorować plasterkami rzodkiewki i ogórka, posypać kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 27.11.2013 19:13
Ja uwielbiam pastę jajeczną, mniam!
adelajda 17.06.2013 16:53
smaczna taka jaką lubię najbardziej
Łucja 19.05.2013 20:59
super pasta na kanapki :)
mysza75 19.05.2013 17:02
Jaka dobra , uwielbiam takie pasty
w mojej kuchni 19.05.2013 14:26
uwielbiam z razowcem
IwonaDD 19.05.2013 13:30
pyszna pasta
Gracer 19.05.2013 12:03
równiez lubię pasty jajeczne zawsze smaczne na śniadanie
jozefinach 19.05.2013 11:45
Uwielbiam pasty jajeczne. Twoja z tymi dodatkami wygląda bardzo smakowicie.
Magda24 19.05.2013 11:03
lubię kanapeczki ze zdrowym twarożkiem
Konczi 19.05.2013 08:21
lubię takie pasty
Monika-twin 19.05.2013 06:32
pyszne zdrowe śniadanie-lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak