Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z jajkiem w galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
majonez 3 łyżki
sczypiorek 1 peczek
żelatyn 1 szt
marche 1 szt
sałata 1 główk
schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: schab z jajkiem w galarecie

schab najpierw peklujemy gdzieś około 24godzin ,a następnie lekko podsmażamy i dusimy .na półmisku kładziemy wypłukane liścia sałaty ,a następnie schab kroimy na plastry i kładziemy na sałatę .jajka gotujemy na twardo kroimy w plastry i następnie nakładamy na schab na to dodajemy szczypiorek opłukany i pokrojony i dekorujemy majonezem .żelatynę robimy według opakowania .z marchewki robimy spiralą harmonijkę i różyczkę do dekoracji a potem zalewamy żelatyną już lekko stęgniętą i odkładamy do lodówki żeby się bardziej stężała smacznego!!!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 31.05.2013 07:26
hmm ten majonez zalewamy żelatyna ?? a peklujesz jak ?
beniaminek 30.05.2013 23:22
fajne danie
stokrotka 30.05.2013 22:32
smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak