Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z ryżem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
pieczarki 30 dkg
ryż 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
natka pietruszki 2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z ryżem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie
pieczarki pokroić w kostke
pietruszke posiekac
wszystko wymieszac z mięsem,jajkami i przyprawami
Krok 1 - Pulpeciki z ryżem i pieczarkami foto
2
uformowac niewielkie pulpeciki i smażyć na niedużej ilości oleju.
w garnku zagotować 0.5 litra wody z kostką rosołową
Krok 2 - Pulpeciki z ryżem i pieczarkami foto
3
usmażone pulpeciki przełożyć do bulionu i gotowac 20 minut.
podawać z sosem pomidorowym
Krok 3 - Pulpeciki z ryżem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 02.06.2013 17:45
bardzo apetycznie wyglądają
halina17 02.06.2013 12:07
Smaczne pulpeciki.
Bernadeta1 02.06.2013 11:56
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak