Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
cebula ok1/4 szt
kasza manna 1 łyżka
jajko 1 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
przyprawa kuchenna
bulion 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w galarecie

Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie i odstawić do stężenia.
Do mięsa dodać mannę, drobno pokrojoną cebulę. Wbić jajko i doprawić do smaku.

Z masy formować małe pulpeciki i wrzucać na wrzącą wodę z dodatkiem przyprawy kuchennej.

Gotować na wolnym ogniu ok 8-10 min. Wyjąć, przestudzić, ułożyć na półmisku i zalać tężejącym bulionem.

Odstawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.05.2013 17:01
pulpety w galarecie coś dla mojego taty
Laila2786 28.05.2013 16:01
super podane
Pomocnik 28.05.2013 15:58
pięknie wyglądają
Renata9 28.05.2013 15:40
pyszne pulpety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak