Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos bez kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
pomidory 1 kg
boczek wędzony pół kg dag
kiełbasa podwawelska 25 dag
ogórki kiszone pół kg
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos bez kapusty

Pieczarki najpierw pokroić , następnie kiełbasę i boczek w kostkę , najpierw smażymy na patelni pieczarki , a na drugiej patelni kiełbasę wraz boczkiem doprawić ziołami, solą,pieprzem ,smażymy cały czas mieszając.Gdy wszystko się podsmaży,przekładamy do garnka dodajemy pomidory lub przecier ,podlewamy wodą i dusimy 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.05.2013 01:21
polecam , naprawdę wyjątkowy smak, podobno to nowość, bigos bez kapusty , pierwsze słyszę , dostałam przepis ,zrobiłam i smaczne :)
Magiczna_Kuchnia 30.05.2013 00:13
No to już wiem co to bigos bez kapusty:)
Megg 29.05.2013 21:43
pyszny taki bigosik
Pietruszka 29.05.2013 21:40
to jest ten bigos, dla mnie bomba. Robię z cukinii a ten jest z pieczarkami, fajne
beniaminek 29.05.2013 20:51
fajne danie
Renataj 29.05.2013 20:22
Ciekawa nazwa i przepis również.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak