Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z galaretką z granatem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 i 3/4 łyżeczki
woda 4 łyżki
granat 1 szt
śmietana kremówka 500 ml
cukier puder 80 gram
wiórki kokosowe 40 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z galaretką z granatem

3/4 łyżeczki żelatyny mieszamy z ciepłą wodą. Odstawiamy na ok 5 minut Z granata wyciskamy sok. Wlewamy go do garnka i dodajemy kilka pozostawionych ziaren granatu i cukier. Gdy cukier się rozpuści dodajemy żelatynę i mieszkamy nie doprowadzając do zagotowania. Przelawamy do naczyń i po wystygnięciu wkładamy do lodówki. W tym czasie znów zalewamy reszte żelatyny wodą. Do garnka wlewamy śmietanę, cukier puder, wiórki. Mieszać aż cukier się rozpuści. Następnie oddać żelatynę i podrzewać przez ok 3 minuty. Następnie przelać do naczynia w którym wcześniej została wlana galaretka. Włożyć do lodówki na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 23.08.2015 12:03
bardzo fajna struktura
Patty 31.05.2013 00:53
Pyza czy ty sie musisz czepiać każdego przepisu? Chciałam dać do galaretki to co Ci to przeszkadza?!
Róża1 30.05.2013 21:33
bardzo lubię granaty, super deserk:-) ,poezja:-)
SmacznaPyza 30.05.2013 19:14
te pestki to tak trochę nie wiadomo po co - nie lepiej byłoby dać sam sok a ew. posypać ziarenkami do dekoracji ?
marcia7 30.05.2013 18:57
super taka galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak