Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza na bogato

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
drożdże 5 dag
sól
mleko 3 łyżki
olej 2 łyżki
woda
korniczony 5 szt
sos pomidorowy
szczypiorek
pieczarki marynowane 10 szt
kiełbasa 15 dag
ser żółty 15 dag
czosnek 3 ząbki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
cebula 1 szt
pomidor 2 szklanki
ogórek zielony 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na bogato

Robimy ciasto. W misce mieszamy pokruszone drożdże z mlekiem i odrobina cukru. Następnie dodajemy mąkę, sól do smaku , olej i wodę . Wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i dajemy na blachę. Smarujemy sosem pomidorowym posypujemy ziołami prowansalskimi i wstawiamy do piekarnika na ok 5 min. Pieczarki i korniszony kroimy w plasterki. Cebule kroimy w piórka. Ser ścieramy , szczypior kroimy. Kiełbasę kroimy w plasterki.
Na podpieczone ciasto układamy plasterki kiełbasy , pieczarek ,cebuli ,korniszona , pomidorów i ogórków. wstawiamy do piekarnika , kiedy boki ciasta zarumienią się posypujemy ciasto serem i jeszcze wstawiamy do piekarnika. Kiedy ser stopi się pizza jest gotowa. Robimy sos mieszając wyciśnięty czosnek z śmietana i sola do smaku. Pizze posypujemy szczypiorkiem , ziołami prowansalskimi i dekorujemy sosem czosnkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 08.06.2013 08:22
Polecam pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak