Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Długie słodkie papryczki faszerowane rybą i ziemniakami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 1 płat
ziemniaki ugotowane 3 szt
papryka czerwona 2 szt
kasza 1/2 szkl
pietruszka 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do formy
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Długie słodkie papryczki faszerowane rybą i ziemniakami

Kroki postępowania

1
2 duze słodkie papryki ,ale długie mają po ok 25cm odcinamy im ogonki i lekko wytrzepujemy nasionka , nie ma ich dużo wiec nie ma z tym problemu .
Krok 1 - Długie słodkie papryczki faszerowane rybą i ziemniakami foto
2
Rybę mielimy bądż szatkujemy na drobno .
Krok 2 - Długie słodkie papryczki faszerowane rybą i ziemniakami foto
3
ziemniaki ugotowane , ostudzone rozgniatamy widelcem .
Krok 3 - Długie słodkie papryczki faszerowane rybą i ziemniakami foto
4
Łaczymy ze sobą ziemniaki i rybę ,dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki , doprawiamy do smaku , na koneic dodajemy suchą kaszę i takim farszem lużno nadziewamy nasze długie papryki .
Posypujemy je kucharkiem i umieszczamy w formie żaroodpornej , wysmarowanej oliwą , pieczemy ok 20min w tem 180st
Krok 4 - Długie słodkie papryczki faszerowane rybą i ziemniakami foto
5
Gotowe danie pięknie się prezentuje mozna podać na gorąco bądz zimno
Krok 5 - Długie słodkie papryczki faszerowane rybą i ziemniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 09.06.2013 08:32
Sprytne ale fajne połączenie wyszło
paulina2157 08.06.2013 13:59
ale to sprytnie wymysliłaś
halina17 08.06.2013 13:26
Smaczne papryczki faszerowane.
kasienka23 08.06.2013 12:18
fajny pomysł, chętnie wyprubuję
Olga_SK 08.06.2013 11:26
ciekawy pomysł na farsz!
Paolcia 08.06.2013 09:39
bardzo fajnie wyglądają :)
Anna133 08.06.2013 09:09
wyszło pysznie , dla mnie świetne połączenie
joanna__s 08.06.2013 09:07
Jeszcze nigdy nie faszerowałam papryki rybą, ale muszę wypróbować.
Anna133 08.06.2013 08:38
Ja użyłam dorsza , myślę że każda może być , według własnego smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak