Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod kruszonką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
cynamon
mąka pszenna 70 g
masło 50 g
cukier puder 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod kruszonką

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka przekłądamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 1 - Jabłka pod kruszonką foto
2
Z wierzchu posypujemy cynamonem. Masło, cukier puder i mąkę przekładamy do miski i zagniatamy wszystko, rozcierając między palcami. Rozkruszamy na jabłkach.
Krok 2 - Jabłka pod kruszonką foto
3
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do zrumienienia kruszonki ok 30 minut.
Krok 3 - Jabłka pod kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agula&Stabi 11.06.2013 07:54
ciekawy przepis
Renata9 10.06.2013 22:05
pyszne jabłuszka
Monika10 10.06.2013 20:39
smacznie ib zdrowo
iwi 10.06.2013 20:31
Fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak