Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa po łabowsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 0,5 kg
Musztarda delikatesowa Prymat
sałatka obiadowa szlachecka Smak
grzybki marynowane
mleko 0,5 litra
jajko 1 szt
mąka pszenna 3/4 szkl
piwo 0,5 szkl
olej roślinny 0,5 szkl
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa po łabowsku

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z mleka, piwa, jaja i mąki, doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli nie jest dość gęste dosypujemy mąki. Ubijamy ciasto aż do uzyskania konsystencji rzadkiej śmietany i dolewamy 2 łyż oleju, smażymy placki z obu stron. Na gotowe nakładamy po plasterku sera i przyrządzoną jak poniżej kiełbaskę.
Krok 1 - Kiełbasa po łabowsku foto
2
Na osobnej patelni na resztce oleju smażymy nacięte wcześniej kiełbaski, na rumiano z obu stron aż nacięcia będą widocznie obsmażone.
Krok 2 - Kiełbasa po łabowsku foto
3
Zawinięte w rulonik naleśnikowy kiełbaski polewamy ketchupem i musztardą, podajemy wraz z sałatkami ;)
Krok 3 - Kiełbasa po łabowsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.06.2013 07:32
świetny przepis
Bogusiaz 10.06.2013 22:16
ekstra przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak