Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z nutellą i wiśniami
Kroki postępowania
Do garnka z wodą wstawiamy słoik z nutellą i mieszamy, aż będzie rzadkie.
Sucharki wrzucamy do miski i kruszymy na małe kawałeczki.
Do tortownicy przelewamy całą masę i wygładzamy.
Wkładamy tortownicę do zamrażarki, aby schłodzić spód.
0,5 l śmietany 30% wlewamy do naczynia.
Dodajemy 3 łyżki cukru pudru i ubijamy śmietanę na gęsto.
Na koniec dodajemy 3 śmietan fixy.
Do ubitej śmietany dodajemy 0,5 kg zmielonego twarogu i dokładnie mieszamy.Wykładamy na schłodzony i utwardzony spód.
Do garnka przelewamy kompot z wiśni i uzupełniamy do pełnego 1l wodą. Całość podgrzewamy. Nie doprowadzamy do wrzenia.
Wiśnie z kompotu rozkładamy na pozostałe warstwy.
Galaretki wrzucamy do gorącego kompotu i rozrabiamy.
Kiedy zacznie tężeć wylewamy na pozostałą część ciasta i wkładamy do całkowitego stężenia do lodówki.