Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACKI ZIEMNIACZANE Z KALAREPKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 5 szt
ziemniak 5 szt.
jaja 2 szt.
czosnek 2 ząbki
śmietana 12% 2 łyżki
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
olej do smażenia
mąka kukurydziana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PLACKI ZIEMNIACZANE Z KALAREPKĄ

Wykonanie:
Ziemniaki i kalarepki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Rozgrzać masło na patelni, podsmażyć cebulę, dodać do masy, doprawić roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Masę wymieszać, wbić jajka, dodać śmietanę z mąką i smażyć złote placuszki na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 13.06.2013 08:20
mniam mniam
IwonaDD 13.06.2013 07:54
fajnne połaczenie z kalarepką
Katarzyna59 13.06.2013 07:49
bardzo smaczne
Pomocnik 13.06.2013 03:46
ciekawa propozycja
beniaminek 12.06.2013 23:15
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak