Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe (łopatka, szyn ok50 dag
pieczarki 15 szt
cebula 1 szt
masło 1-2 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej
mąka
sól
mąka
pieprz
ogórek kiszony 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce w sosie

Mięso umyć, pokroić na kawałki, rozbić dość mocno tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć. Kilka pieczarek drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Przestudzić.

Cebulę (1/4) i ogórki drobno pokroić, dodać do pieczarek i doprawić do smaku.

Na mięsne płaty nakładać farsz i zwijać roladki.
Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Pozostałe pieczarki i cebulę przesmażyć z roladkami.
Posolić. Podlać wodą i dusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Można dodać pokrojoną marchewkę i posiekaną natkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna34 04.06.2013 22:21
wygląda bardzo apetycznie
KasiaK90 04.06.2013 19:44
uwielbiam takie mięsko
iwi 04.06.2013 19:21
Pyszne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak