Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERŚ Z KACZKI W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM Z RYŻEM I SZPARAGAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 1 podwójna
szparagi 1 pęczek
sos słodko-kwaśny 1/2 słoiczka
ryż 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: PIERŚ Z KACZKI W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM Z RYŻEM I SZPARAGAMI

Kroki postępowania

1
Pierś z kaczki kroimy w średniej grubości plastry, doprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy na oliwie, na rumiano. Wkładamy do sosu słodko kwaśnego i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 1 - PIERŚ Z KACZKI W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM Z RYŻEM I SZPARAGAMI foto
2
Szparagi i ryż gotujemy w osolonej wodzie (osobno) chwilę do miękkości, odcedzamy z wody.
Krok 2 - PIERŚ Z KACZKI W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM Z RYŻEM I SZPARAGAMI foto
3
Na talerzu wykładamy ryż, porcję piersi z kaczki i polewamy sosem a przy tym układamy szparagi.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - PIERŚ Z KACZKI W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM Z RYŻEM I SZPARAGAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.06.2013 08:07
bardzo smaczne
fotoviderek 06.06.2013 07:35
Wspaniała kaczka. Pycha :)
Sroczka 05.06.2013 23:31
Bardzo apetyczna potrawa.
beniaminek 05.06.2013 22:16
fajne danie
Megg 05.06.2013 21:09
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak