Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w winie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól, pieprz
mąka 4 łyżka
olej do smażenia
bulion 2 szkl
wino czerwone 1/3 szkl
cebula dymka ze szczypiorkiem 2

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w winie

Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odstawić na ok pół godziny. Po tym czasie oprószyć mąką i usmażyć na rumiano na oleju. Przełożyć do rondla, zalać winem a po kilkunastu minutach bulionem. Dodać pokrojoną dymkę, liście laurowe, ziele angielskie i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 21.12.2013 20:18
spore te schabowe, na pewno pyszne
Katarzyna59 06.06.2013 08:06
bardzo smaczne
gosia561 05.06.2013 22:31
schab w winie jest doskonały
beniaminek 05.06.2013 22:17
fajne danie
Luki 05.06.2013 21:49
Palce lizać!!
Krzysztof15 05.06.2013 21:43
mięsko wygląda zachęcająco
Wiesława1 05.06.2013 21:36
pyszne mięsko
Ewelina47 05.06.2013 21:26
pyszny schabik
Megg 05.06.2013 21:17
wspaniałe aromatyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak