Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana szynka w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 5 szt
papryka 1/4 szt
jajko 1 szt
kukurydza konserwowa 3-4 łyżki
ser żółty 1 plaster
szczypiorek posiekany ok1 łyżka
bulion 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana szynka w galarecie

Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie i odstawić do stężenia.
Jajko ugotować na twardo, wystudzić, obrać i drobno pokroić razem z papryką i serem. Dodać szczypiorek i kukurydzę. Wymieszać i doprawić do smaku. Połączyć niewielką ilością majonezu.

Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i zwijać roladki.

Ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką.
Dowolnie udekorować i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.05.2014 10:04
ładnie wygląda
Mimi3
Mimi3 06.11.2013 22:52
ale dobra i apetycznie wyglada
Margo1 07.09.2013 17:24
wygląda super
iwi 06.06.2013 17:27
Świetnie się prezentuje.
stokrotka 06.06.2013 17:26
to jest coś co lubię
Konczi 06.06.2013 15:20
bardzo smacznie wygląda
Aleksandra/Olcia 06.06.2013 15:00
apetyczne ...
misia53 06.06.2013 14:27
ależ pieknie to zrobiłaś
Magda24 06.06.2013 13:51
lubię takie połaczenie galarety i szynki
Piotr-21 06.06.2013 13:29
ale apetyczna
Barbara/zuza22_85 06.06.2013 13:19
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak