Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto marmurkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jajko 4 sztuki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łytżeczki
mleko 1/2 szklanki
kakao 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto marmurkowe

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie do masy dodawaj ciągle ucierając po jednym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawaj na przemian z mlekiem. Następnie połowę utartego ciasta przełóż do blachy, a drugą połoe wymieszaj z kakao i wlej do blachy i widelcem delikatnie wymieszaj by powstał wzór marmurkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 09.08.2013 12:03
bardzo dobre ciastko:)
martyna94 02.07.2013 15:04
Proste ciasta są najlepsze :)
Bernadeta1 13.06.2013 20:27
robię podobne, smaczne
Renataj 06.06.2013 23:54
Warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak