Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt czekoladowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 g 250 g
cukier 225 g
jajko 4
mąka przenna 175 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
szczypta soli
kakao 50 g
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekoladowy

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni . Wymieszaj w misce masło z cukrem na lekką puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku dalej miksując. Dodaj pr do pieczenia, mąke, sól i kakao wszystko jeszcez raz dobrze wymieszaj. Dodaj wody jesli masa bedzie za gęsta. Piecz 15-20minut. Ciasto gotowe. Gdy ostygnie można pola go czekoladą zeby smakowiciej wyglądało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.06.2013 17:56
ależ pięknie wyrośnięty
Mniam 21.06.2013 07:27
Wygląda na bardzo wyrośnięty.
AnielskaSlodycz 20.06.2013 21:08
bardzo ładny
Pomocnik 20.06.2013 19:43
idealnie wygląda
IwonaDD 20.06.2013 19:39
perfekcyjny !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak