Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
sól 1 łyżeczka
żółtko jajek
masło 1 łyżeczka
ziemniak 1 kg
cebule 2
twaróg 0,5 kg
pieprz
sól
woda 250 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Ciasto:Domiski wrzucić mąkę, sól, masło, wbić żółtko i rozetrzeć składniki. Nastepnie wlewamy powoli jedną ręką wode, a drugą mieszamy. Po wyrobieniu ciasta, wałkujemy je na cienki placek i wykrawamy szklanką krążki.

Farsz: Ugotowane ziemniaki rozgnieść z twarogiem. Cebulę drobno kroimy, smażymy i dodajemy do farszu. Przyprawiamy solą pieprzem i nakładamy na krążki i sklejamy. Natępnie wrzucamy partiami do gotującej się osolonej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.10.2013 21:08
Uwielbiam ruskie
Michał2 22.06.2013 22:49
uwielbiam pierogi
Barbara777 22.06.2013 22:47
dobre te pierożki
LoLa 22.06.2013 15:48
moje naj naj ulubione
jozefinach 22.06.2013 14:47
Moje ulubione pierogi.
iza0823 21.06.2013 23:15
uwielbiam pierogi
marta19 21.06.2013 21:53
uwielbiam pierogi
Iwa27 21.06.2013 20:38
jak u mamy ;)
Habibi 21.06.2013 19:54
Ja nigdy nie odmawiam takich pierożków :) Od dzieciństwa uwielbiam :)
Megg 21.06.2013 19:52
moje ulubione pierożki, pycha
21.06.2013 19:50
wprost kocham ruskie pierogi
iwi 21.06.2013 19:28
klasyka zwycięża
Gracer 21.06.2013 19:24
bardzo lubię ruskie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak