Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 350 gram
proszek do pieczenia 1 łyżka
margaryna 250 gram
cukier 3/4 szklanki
olejek cytrynowy
rodzynki 1 garść
cukier puder dekoracja

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa z rodzynkami

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodać rodzynki.

Dodać bardzo miękką margarynę, cukier i wszystko utrzeć razem.
Następnie dodać olejek cytrynowy i wbić jaja ugnieść wszystko razem.

Blaszkę wylożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto

Piec w 180 stopniach przez 45 minut (okolo)

Gotową babke jak ostygnie posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 22.06.2013 22:14
szybka, tania, łatwa i bardzo smaczna
Megg 22.06.2013 21:48
wspaniała babka
Mona73 22.06.2013 21:30
bardzo dobry deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak