Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z galaretką, kremem mascarpone i migdałami

5.0
(34)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 gramów
śmietana kremowa 30% 150 mililitrów
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier puder do smaku
płatki migdałowe garść
listki mięty do dekoracji
galaretka truskawkowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z galaretką, kremem mascarpone i migdałami

Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, zgodnie z przepisem na opakowaniu - ja użyłam nieco mniej wody (450 ml). Studzimy, a następnie przelewamy do 4 szklanek i ustawiamy w innym naczyniu w pochyłej pozycji (ja użyłam keksówki silikonowej). Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.

Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy serek mascarpone i dalej ubijamy aż obie masy dokładnie się połączą. Jeżeli krem jest za mało słodki możemy dosłodzić cukrem pudrem.

Gotowy krem mascarpone wykładamy na zastygniętej galaretce, dekorujemy płatkami migdałów i listkami świeżej mięty. Smacznego!

Deser przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 07.02.2014 15:57
pyszny :)))
JOANNA16 26.06.2013 08:19
mniam musi być pyszny ten deser
mufinka79 23.06.2013 12:39
Dziękuję Wam za bardzo milutkie komentarze :)
Gary Michy 23.06.2013 11:56
Świetny deser, pięknie podany :)
aisoglam 23.06.2013 10:55
Smakowicie :)
IwonaDD 23.06.2013 08:27
wygląda wspaniale
magdziorka6 22.06.2013 23:38
elegancki deserek
kokoszka
kokoszka 22.06.2013 22:14
super deserek
Monika10 22.06.2013 22:12
super deserek
Barbara777 22.06.2013 22:07
pychotka:)
Renata9 22.06.2013 22:04
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak