Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z cukinią i tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tagliatelle 200 gram
cukinia 1 średnia
pomidory suszone Smak 4-5 połówek
papryka czerwona 0,5 sztuki
czosnek 1 ząbek
oliwa
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z cukinią i tuńczykiem

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Warzywa kroimy - cukinię w półplasterki, paprykę i pomidory w paseczki, czosnek siekamy. Tuńczyka odsączamy.
Rozgrzewamy oliwę z czosnkiem, wrzucamy warzywa, smażymy chwilę - ja smażę krótko, bo lubimy chrupiące :). Dodajemy tuńczyka, pieprzymy, solimy, przykrywamy i smażymy jeszcze ze 2-3 minuty. Mieszamy z makaronem. Posypujemy świeżą bazylią.
Bardzo lekkie, sycące letnie danie. Może być na zimno jako sałatka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 14.06.2013 20:36
uwielbiamy takie smaki
Pomocnik 14.06.2013 01:53
ale pyszne połączenie
Adamorek 13.06.2013 23:58
na super obiad
aisoglam 13.06.2013 23:52
Fajne połączenie smaków, tuńczyk z cukinią musi być dobry :)
beniaminek 13.06.2013 22:44
fajne danie
msmors 13.06.2013 22:41
ciekawy przepis
treonina 13.06.2013 22:39
palce lizać
Cranberry 13.06.2013 22:36
musi byc smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak