Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera pora i jabłka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulwy selera ( po obraniu ) 200 g
pora (biała część) 200 g
rzeżuchy 1/2 szk
sok z cytryny
sól do smaku
czarny pieprz do smaku
cukier do smaku
gęstej 12% śmietany 1/2 szk
jabłko 1 szt. (duże)
kiełki rzodkiewki 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera pora i jabłka

Seler po obraniu umyć i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Pora umyć, przekroić wzdłuż na pół i posiekać. Seler i por wrzucić do miski, posolić i wymieszać. Zostawić na 5 minut a potem zetrzeć do miski umyte jabłko razem ze skórką, dodać kiełki i rzeżuchę oraz sok z cytryny i znowu wymieszać. Na koniec doprawić pieprzem i cukrem, wlać śmietanę i wymieszać surówkę. Po około pięciu minutach sprawdzić czy nie trzeba doprawić. jeśli trzeba to doprawić i podawać do drugiego dania mięsnego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 14.06.2013 12:31
palce lizać!! :)
Piotr-21 14.06.2013 09:49
bardzo dobra
bogusia19 14.06.2013 09:48
super surówka
Barbara/zuza22_85 14.06.2013 09:37
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak