Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska parzybroda
Słoninę pokrój w kosteczkę, podsmaż na największej patelni, jaką masz. W międzyczasie obierz cebule i pokrój je w półplasterki.
Do słoniny dorzuć pokrojony na plasterki boczek, przesmaż dosłownie chwilę i wsyp cebulę. Przypraw połową łyżeczki soli i smaż aż do zeszklenia.
Połowę kapusty pekińskiej przekrój wzdłuż i posiekaj na paski. Wrzuć na patelnię z pozostałymi składnikami, dodaj kminek i sos sojowy (jeśli chcesz, możesz teraz wrzucić plasterki kiełbasy). Nakryj pokrywką i duś przez pół godziny na średnim ogniu.
Do gotowej kapusty dodaj pokrojone na mniejsze cząstki ziemniaki, przypraw świeżo mielonym pieprzem (około pół łyżeczki). Smaż bez pokrywki przez 5 minut często mieszając. Podawaj gorące – niech parzy brodę :)