Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik kokosowy bez pieczenia

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 op
cukier 1 szkl
wiórki kokosowe 100 g
mleko 1 sz
masło 2/3
galaretka brzoskwiniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kokosowy bez pieczenia

Galaretkę przygotować w 1 1/2 szklanki wrzątku, odstawić do stężenia. Łyżkę wiórków odłożyć do dekoracji a pozostałe wymieszać z mlekiem i cukrem i gotować na bardzo małym ogniu ok 30 minut. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać małymi porcjami masę kokosową cały czas ucierając. Na dnie małej (u mnie 21cm) tortownicy ciasno ułożyć biszkopty, wyłożyć na nie krem kokosowy, udekorować plasterkami brzoskwiń. Na torcik wylać tężejącą galaretkę brzoskwiniową. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Udekorować wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagita 15.07.2014 14:54
Robiłam i polecam :)
kasienka23 15.06.2013 15:40
ciekawy przepis!
halina17 15.06.2013 10:48
Smaczny torcik.
meg1984 14.06.2013 23:09
smaczny deser
Renata9 14.06.2013 22:14
pyszny torcik
marta1221 14.06.2013 22:12
świetny przepis :)
Gracer 14.06.2013 22:06
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak