Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty z oliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
ogórki kiszone 2 szt
jabłko 1 szt
oliwki czarne 6 szt
cebula 1/2 szt
papryka marynowana 1/2 szt
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty z oliwkami

Kroki postępowania

1
Kapustę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach, posolić i pozostawić na 10 minut, odcisnąć. Przygotować pozostałe składniki.
Krok 1 - Surówka z białej kapusty z oliwkami foto
2
Jabłko umyć, usunąć nasiona i razem ze skórką zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. Cebulę, ogórki, paprykę i oliwki pokroić w kosteczkę.
Krok 2 - Surówka z białej kapusty z oliwkami foto
3
Wszystko razem wymieszać z oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 15 minut aby smaki się połączyły. Podawać do obiadu.
Krok 3 - Surówka z białej kapusty z oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.10.2013 19:10
Fajne połączenie.
olkaaa 17.06.2013 07:36
z oliwkami jeszcze nie jadłam
Agula&Stabi 16.06.2013 16:28
rewelacyjna surówka:)
Rafał3 16.06.2013 08:59
wygląda rewelacyjnie
Boska_Agatka 16.06.2013 08:58
wyśmienite polecam mniam
iwi 16.06.2013 08:47
smaczna surówka
Konczi 16.06.2013 08:41
super suróweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak