Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z duszonymi warzywami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 150 gram
sok z cytryny 1/2 szt
marchew 1 szt
cukinia 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
pieczarki 150 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z duszonymi warzywami.

Łososia delikatnie solimy i polewamy sokiem z cytryny.
Łososia pieczemy w foli około 30-40 minut. W tym czasie przygotowujemy warzywa.
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem. Następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Na koniec wrzucamy obrane i pokrojone pieczarki. Wszystko razem dusimy, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

Łososia podajemy razem z warzywami na gorąco.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 29.06.2013 20:09
dla mnie pyszna ryba
Janina 29.06.2013 12:58
Ciekawy przepis
Bernadeta1 29.06.2013 00:18
przepis koniecznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak