Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone frykadelki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone frykadelki

Szczypiorek posiekać. Mięso bardzo dokładnie wyrobić z jajkiem, szczypiorkiem i przyprawami. Masę włożyć na minimum 1 godzinę do lodówki.
Formować małe kotleciki lub wałeczki. Panierować w mące i smażyć ze wszystkich stron na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.07.2013 10:43
musiały być smaczne
gosia56 02.07.2013 14:19
bardzo lubię takie frykadelki
everay 01.07.2013 10:05
pycha takie mielone
Megg 30.06.2013 20:36
pyszne mięsko
Konczi 30.06.2013 20:16
lubię takie kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak