Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 sztuk
pierś z kurczaka 2 podwójne
ser 12 plasterków
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
przyprawa do gyrosa
mąka
boczek 12 gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem

Kroki postępowania

1
1. Pieczarki obieramy i drobniutko kroimy. Trzeba je przepłukać i osączyć z wody.
Krok 1 - Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem foto
2
2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pieczarki z pokrojoną w drobne kawałeczki cebulą. Przekładamy do miseczki.
Krok 2 - Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem foto
3
3. Z każdej piersi należy wykroić sześc kotletów. Każdy rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony. Na kotlet układamy plasterek boczku.
Krok 3 - Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem foto
4
4. na boczek kładziemy plasterek sera.
Krok 4 - Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem foto
5
5. Na ser wykładamy porcję usmażonych pieczarek z cebulą. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczką.
Krok 5 - Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem foto
6
6. Każdą roladkę panierujemy w mące.
Krok 6 - Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem foto
7
7. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.
Krok 7 - Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem foto
8
8. Roladki zdejmujemy z patelni i przekładamy na blachę. Wstawiamy do piecyka na pięć minut, aby mieć pewność, że mięso jest w środku upieczone.
Krok 8 - Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem foto
9
9. Gotowe idealnie smakują z frytkami i sałatką.
Krok 9 - Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.04.2014 00:24
Smaczne jedzenie.
Megg 30.06.2013 20:27
smakowite roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak