Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polska klasyka- schabowy z piersi kurczaka i frytki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,4 kg
frytki 1 kg
jaja 1
Kurczak panier do drobiu Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polska klasyka- schabowy z piersi kurczaka i frytki

Pierś kurczaka pokroić na plastry i lekko rozbić. Przyprawić tak jak każdy lubi. Następnie zamaczać w roztrzepanym jajku z odrobiną mleka i obtaczać w panierce. Smażyć po 4 min każdą stronę. Dla leniwych- frytki mrożone lub własnej roboty. Przygotować wg przepisu na opakowaniu :)

Do tego zestaw surówek!

30 min i obiadek dla całej rodziny!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 01.07.2013 19:39
frytki mało polskie a już na pewno nie mrożone, miał być schabowy a jest filet z kurczaka - w sumie przepis nie wiadomo na co....
Kuchenka 01.07.2013 16:52
przepyszne
wiola333 01.07.2013 16:46
smacznie ale ciut niezdrowo
Ewa104 01.07.2013 16:45
Frytek do polskiej klasyki bym nie zaliczyła,ale jak kto woli.
Megg 01.07.2013 16:33
pyszne danie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak