Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie z cynamonem i jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jabłko kwaśne 2 szt
cynamon 1 łyżka
cukier 1 łyżka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie z cynamonem i jabłkami

Płaty ciasta rozmrozić, pokroić na dowolne kształty, np na prostokąty. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki.
Przełożyć pokrojone ciasto na blaszkę wyłożoną pergaminem, posypać cukrem na środku, a potem ułożyć kawałki jabłek na cieście, posypać troszkę cynamonem, i posmarować rozbełtanym jajkiem.
Piec ok. 15 min w temp. 200 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 25.06.2013 19:42
są świetne, tez czasem takie robię
Zdzisław 25.06.2013 16:43
też mi smakują do kawy
Megg 25.06.2013 14:03
uwielbiam takie ciasteczka z ciasta francuskiego
IwonaDD 25.06.2013 13:42
aromatyczne i chrupiące
idealme 25.06.2013 13:03
palce lizać!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak