Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka mielona 500 gram
keczup pikantny 4 łyżki
bułka tarta pikantna 4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
czosnek 4 ząbki
jajko 1 szt
margaryna 150 gram
ciasto francuskie 1 szt
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przełożyć do miski,dodać keczup ,bułkę tartą,przyprawy i dokładnie wymieszać. Mięso podzielić na równe porcje i formować kulki. Kuleczki obsmażyć na margarynie . Ciasto francuskie pokroić w paseczki i owijać kuleczki mięsne .
Krok 1 - Kotleciki w cieście francuskim foto
2
Piec w 190 stopniach 35 minut . Podawać z sosem czosnkowym .
Krok 2 - Kotleciki w cieście francuskim foto
3
Wyglądają rewelacyjnie i tak samo smakują.
Krok 3 - Kotleciki w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 27.06.2013 08:09
widziałam już taki przepis na DS
Kuchareczka2 26.06.2013 21:10
uwielbiam takie dania
Janina 26.06.2013 11:45
Ale to ładnie wygląda;)
Mniam 26.06.2013 09:11
Ciekawy pomysł.
SmakolykiJoanny 26.06.2013 08:46
Zawsze to inaczej wyglądana talerzu i zachęca do zjedzenia
IwonaDD 26.06.2013 08:45
bardzo fajnie zrobione mięsko
SmakolykiJoanny 26.06.2013 08:42
polecam wypróbować przepis .
Agula&Stabi 26.06.2013 08:31
Wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak