Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami i wędzoną roladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 400 gram
rolada wędzona 100 gram
smietana 18% 200 gram
kiełki rzodkiewki 10 gram
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
semolina 100 (makaron)
suszone pomidory z czosnkiem 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami i wędzoną roladą

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z 8 minut a by był lekko twardawy ma wtedy oryginalny swój smak . Pieczarki myjemy i kroimy w plastry smażymy na oliwie doprawiamy suszonymi pomidorkami z czosnkiem bazylią solą i imbirem . Wychodzi pyszny smak lekko cytrynowy. i zapach unosi się korzenny w powietrzu . Posypuje startą roladą wędzoną mieszam do rozpuszczenia sera i p[olewam śmietaną mieszam jeszcze jakiś czas i gotowe. Makaron wykładam na talerz i polewam sosem z pieczarkami posypuje kiełkami rzodkiewki smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 26.06.2013 09:11
Zawsze to inaczej wygląda kiedy dajemy semolinę.
Konczi 26.06.2013 09:08
świetnie się prezentuje
IwonaDD 26.06.2013 08:43
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak