Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki drobiowe z sosem musztardowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drób 500 g
bułka 1 szt
jaja 1 szt
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
czosnek 1 zabek
mąka do obtaczania
olej do smażenia
woda 500 ml
śmietanka 100 ml
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki drobiowe z sosem musztardowym

na 12 średnich pulpecików

500g mięsa gulaszowego drobiowego
1 bułka żytnia
1 jajko
sól
szczypta ziół prowansalskich
1 ząbek czosnku

mąka do obtaczania
2 łyżki oleju do smażenia

sos
500ml wody
100ml śmietanki 30%
2 łyżeczki musztardy sarepskiej
sól
1 łyżka mąki

Mięso (nie odrzucaj skórek)wraz z bułką zmieliłam w maszynce, dodałam jajko, sól, zioła i rozdrobniony czosnek. Dokładnie wymieszałam masę. Nakładałam łyżką formuję kulki i obtaczałam w mące.

Podsmażam pulpeciki z dwóch stron by lekko się zarumieniły. Zalewam wodą wymieszaną ze śmietanką i lekko doprawiam solą. Dodaję gałązkę rozmarynu. Duszę na małym ogniu 15 min. Wyciągam pulpety, dodaję musztardę i mąkę i szybko mieszam i zagotowuję.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 07.07.2013 11:26
wyśmienite
lara 07.07.2013 11:24
są pyszne!!
Agnieszka-87-25 07.07.2013 09:20
uwielbiam pulpety a z takim sosem muszą być dobre!
malaczarna23 07.07.2013 08:09
pyszne pulpeciki
kriko 07.07.2013 07:22
napewno smaczne
cukiereczek 07.07.2013 07:16
ciekawy przepis
Krzysztof15 07.07.2013 07:07
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak