Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszy gryczanej i fasolki szparagowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
fasolka szparagowa 1 garść
kiełbaska 20 dag
szczypior
ogórek małosolny 4 szt
olej rzepakowy
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszy gryczanej i fasolki szparagowej

Kasze gryczaną gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Szczypior siekamy. Kiełbaskę cieniutka ala kabanosy kroimy w plasterki. Ogórki kroimy w kosteczkę. wszystkie składniki mieszamy z sobą. Fasolkę szparagową oczyszczamy odcinamy końce i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Zimną kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki. Do oleju dodajemy sól,pieprz i wyciśnięty czosnek - mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak