Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 szt.
oliwa 2 łyżki
cebula 1 szt.
cukier 2 łyżeczki
mleko kokosowe 400 ml.
chili Prymat 2 szczypty
fasola Jaś 1 paczka 400g.
skórka z limonki 1 szt.
kolendra świeża garść
ryż 1 saszetka
bulion warzywny 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z dyni

fasolę namoczyć najlepiej na noc,cebulę obrać,pokroić,wrzucić na rozgrzaną oliwę i usmażyć na złoty kolor,dynię obrać,usunąć pestki,pokroić na kawałki włożyć do naczynia,dodać cukier,wlać odrobinę wody i karmelizować,wlać mleko kokosowe,bulion,chili,namoczoną fasolę oraz cebulę,wymieszać przykryć i gotować do miękkości,pod koniec gotowania dodać otartą skórkę z limonki,posiekaną kolendrę,doprawić do smaku,wymieszać i odstawić,podawać z ryżem ugotowanym na sypko w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.12.2013 18:44
fantastyczny pomysł
Stenka 08.07.2013 08:22
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak