Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tartaletki z dynią i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2,5 szkl.
margaryna 1/2 kost.
jajko
woda 2 łyżki
sól i pieprz
Nadzienie:
dynia 1 kg.
ser feta 15 dkg.
czosnek 1 ząbek
jajko 2 szt.
oliwa
sok z cytryny
śmietana 1/2 szkl.
sól i pieprz
oliwki zielone 20 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tartaletki z dynią i fetą

dynię obrać i pokroić na kawałki,następnie udusić na rozgrzanej oliwie,z podanych składników na ciasto przygotować ciasto i schłodzić w lodówce ok.1godz.Uduszoną dynię zmiksować dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,przyprawy do smaku,jajka,śmietanę oraz sok z cytryny i pokrojone oliwki całość wymieszać,fetę pokruszyć i odstawić,schłodzone ciasto rozwałkować wylepiać nim wysmarowane foremki i piec w temp.180st.ok.5min.po tym czasie na ciasto nakładać farsz i pokruszone kawałki sera fety piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 07.07.2013 21:17
Jedną taką tartaletkę z chęcią bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak