Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kawowo-czekoladowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło niesolone 190 g
mąka pszenna 130 g
cukier brązowy 160 g
kakao 60 g
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 20 ml
kawa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kawowo-czekoladowe

Masło utrzeć razem z cukrem na gładką, puszystą masę. Dodać jajka, zmiksować, następnie dodać kakao oraz przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować do dokładnego połączenia się składników. W małej filiżance wymieszać razem mleko z zaparzoną kawą (4 łyżki naparu). Wlać do masy i miksować na najniższych obrotach.
Masę przełożyć do tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170C ok. 1godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 08.07.2013 22:57
Bardzo smakowicie wygląda to ciasto.
Olga_SK 08.07.2013 21:37
Zapowiada się pysznie!
bogusia19 08.07.2013 21:35
muszę zrobić
dodi 08.07.2013 21:20
proste i smaczne
usmiech 08.07.2013 21:15
muszę spróbować jako dodatek do kawy
reniatka 08.07.2013 20:22
jakie fajne to ciasto
Pyszota 08.07.2013 20:11
bardzo lubię takie
Konczi 08.07.2013 20:02
[pyszne ciacho
Renata9 08.07.2013 19:53
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak