Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 2 kg.
cebula 2 KG.
czubata łyżeczka masła
cukier
pieprz
sól
przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po żydowsku

Rybę sprawić, pokroić na dzwonka natrzeć przyprawą do potraw i odstawić w chłodne miejsce.Z głowy (bez oczu i skrzeli), kręgosłupa oraz płetw karpia ugotować dwie szklanki wywaru. Cebulę obrać,umyć,pokroić w plastry,zalać przecedzonym wywarem , gotować na małym ogniu . Gdy będzie miekka przetrzeć ja przez gęste sitko przeprawić sola pieprzem cukrem i wymieszać z masłem. Do tak przecedzonego wrzącego sosu włożyć dzwonka ryby i gotować na wolnym ogniu 40-45 min. potrząsając od czasu do czasu rondlem , aby nie przywarły do dna. Gotową rybę ułożyć na głębokim p..ółmisku zalać sosem . Podawać gdy wystygnie .
SMACZNEGO !!!!!!!;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak