Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowy zawijaniec po włosku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe:
filet z kurczaka 1 sztuka
oliwki czarne Smak
pomidory suszone Smak
mozarella
czosnek
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowy zawijaniec po włosku

Mój przepis na ciasto drożdżowe jest tutaj :
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155813/podstawowe-wloskie-ciasto-drozdzowe.html

Kurczaka trzeba umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oliwki i pomidory suszone w paseczki, ser w plastry bądź zetrzeć na tarce. W misce łączymy składniki farszu z przyprawami. Ciasto wałkujemy w prostokąt i wykładamy nim keksówkę. Przekładamy farsz, zlepiamy brzegi, spryskujemy oliwą.

Pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 160 stopni (termoobieg).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.07.2013 16:01
pomysłowa propozycja :)
marcia7 03.07.2013 17:56
ciekawa taka włoska wersja
paulina2157 03.07.2013 16:49
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak