Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ryżowo - mięsne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 40 dag
ryż 100 g
cebula 1 mała
margaryna do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
przecier pomidorowy 1 łyżka czubata
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ryżowo - mięsne

Kroki postępowania

1
Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na margarynie. Ryż ugotować, ostudzić. Mięso wymieszać z ryżem cebulką i przecierem pomidorowym doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - Kotleciki ryżowo - mięsne foto
2
Z masy formować płaskie kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na brązowo.
Krok 2 - Kotleciki ryżowo - mięsne foto
3
Podawać na ciepło z surówką.
Krok 3 - Kotleciki ryżowo - mięsne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.11.2013 09:28
ładne kotleciki
gosia56 27.10.2013 07:38
napewno pyszne kotleciki
Halina14 22.08.2013 08:42
pyszne kotleciki
Katarzyna/kate1980 09.07.2013 22:22
świetnie wyglądają
fotoviderek 05.07.2013 07:32
Świetne te kotleciki :)
Milena87 04.07.2013 22:36
bardzo fajne i na pewno smaczne kotleciki:)
Megg 04.07.2013 20:58
smaczne kotleciki
Monia 04.07.2013 20:48
No i obiadek gotowy ;)
Aleksandra/Olcia 04.07.2013 19:56
tez czasami takie robie,bardzo je lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak