Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowanym kurczakiem
Kroki postępowania
Marynata:
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka przyprawy ziołowej do grilla
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Filety umyć, osuszyć i oczyścić z błonek. Przeciąć na 2 kotlety. Przełożyć do marynaty i odstawić na około 1 godzinę do lodówki.
Filety grillować kilkanaście minut z obu stron.
Sos jogurtowy:
Jogurt wymieszać ze śmietaną i sosem sałatkowym, odstawić na około pół godziny.
Garść sałaty ułożyć na talerzu, ułożyć półplastry pomidora i krążki cebuli. Na górze położyć pokrojonego fileta. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem jogurtowym. Można oprószyć kolorowym pieprzem.