Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z czerwonej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwona porzeczka 1 litrowy słoik
cukier 10 łyżek
woda 2 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z czerwonej porzeczki

Porzeczki obrać z szypułek i umyć w kąpieli wodnej. Wrzucić do garnka i zasypać cukrem i zalać wodą. Gotować aż zacznie wrzeć. Gdy porzeczki w miarę się rozpuszczą gotować jeszcze ok 15 minut. Przelać do słoików ja użyłam 250 ml i mocno zakręcić.W garnku ułożyć ściereczkę i soki do góry dnem. Pasteryzować 25 minut od czasu wrzenia wody w garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.07.2013 12:43
swietny soczek!
Janina 05.07.2013 08:18
Z czerwonej porzeczki jest dobry;)
msmors 05.07.2013 08:14
pyszny soczek
Katarzyna59 05.07.2013 07:29
w zimie bardzo się przyda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak