Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z migdałami, rodzynkami i orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
ocet 10 % 2 łyżki
oliwa 2 łyzki
rodzynki 2 łyzki
migdały 2 łyzki
orzechy włoskie 2 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z migdałami, rodzynkami i orzechami

Kroki postępowania

1
Kapustę obieramy z wierzchnich, przywiędłych liści, kroimy w ćwiartki i wycinamy głąb. Kapustę cienko szatkujemy. Gotujemy wodę, dodajemy ocet i sól. Do wrzątku dodajemy kapustę i obgotowujemy ok. 10-15 min. Odsączamy z wody i odstawiamy do ostygnięcia
Krok 1 - Kapusta czerwona z migdałami, rodzynkami i orzechami foto
2
Rodzynki moczymy w ciepłej wodzie ok 5 min, potem odsączamy. Migdały bez skórek kroimy na małe kawałki, najlepiej na płatki. Orzechy włoskie również kroimy.
Krok 2 - Kapusta czerwona z migdałami, rodzynkami i orzechami foto
3
Zimną kapustę łączymy z bakaliami, dodajemy oliwę, cukier, sól i pieprz do smaku, mieszamy wszystko razem i zostawiamy na godzinę przed podaniem
Krok 3 - Kapusta czerwona z migdałami, rodzynkami i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 08.10.2013 21:25
fantastyczny pomysł:-)
caralajna 25.07.2013 07:05
fajny pomysł
Katarzyna/kate1980 07.07.2013 22:32
bardzo fajny przepis i pomysł
lara 06.07.2013 20:38
super propozycja!
joanna30 05.07.2013 21:40
Takiej kapustki jeszcze nie jadłam ale zapowiada się pysznie
paulina2157 05.07.2013 21:16
fajne połączenie trochę tak na słodko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak