Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z jajkiem i grzankami w sosie jogurtowo-czosnkowym.
Kroki postępowania
Opłukaną sałatę porwać na mniejsze kawałki i przełożyć do talerza,naczynia z którego będziemy konsumować sałatkę.Jajka pokroić na mniejsze,ale dość widoczne kawałki(ćwiartki lub grube paski,półksiężyce).Ułożyć jajka na sałacie.
Sałatka ma niewiele kalorii,bo sos do niej jest zrobiony na bazie jogurtu naturalnego,a wszystkie pozostałe składniki same w sobie też uchodzą za raczej mało tuczące.Jest to propozycja na lekki posiłek,przekąskę,który mimo,że niskokaloryczny i niezbyt ciężki dla żołądka to i tak solidnie potrafi nasycić,bo objętościowo sałatki wyszła spora porcja.Sałatkę można sobie dowolnie urozmaicać,dodawać do niej więcej składników-inne warzywa,sery, jakąś wędlinę,wszystko z pewnością smacznie się skomponuje.