Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z dorsza smażone w panierce

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej rzepakowy
cytryny 1
natka pietruszki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z dorsza smażone w panierce

Kroki postępowania

1
filety dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, traktujemy solą, pieprzem i mąką (niewielka ilość)
Krok 1 - Filety z dorsza smażone w panierce foto
2
Obtaczamy delikatnie w niewielkiej ilości bułki tartej i na chwilę odstawiamy. Do patelni wlewamy olej, tak żeby pokrył całą patelnię.
Na rozgrzaną patelnię kładziemy nasze dorsze.
Krok 2 - Filety z dorsza smażone w panierce foto
3
Smażymy z obu stron, ok. 3-4 minutki i zdejmujemy z patelni, skrapiamy cytryną i dekorujemy pietruszką :) Świeży dorsz z chrupiącą skórką gotowy!
Krok 3 - Filety z dorsza smażone w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 14.08.2013 19:57
rewelacja mniam
Łucja 19.07.2013 11:03
uwielbiam :) robię dziś na obiad :)
biatriss 18.07.2013 16:41
uwielbiam rybke
Zdzisław 18.07.2013 14:47
dla mnie pyszne jedzenie
Sylwia26 18.07.2013 14:10
ślinka leci :)
halina17 18.07.2013 14:03
Bardzo lubię dorsza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak