Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z bakłażanem, szynką i szczypiorkiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1/2 szt.
jajko 6 szt.
szynka gotowana 2 plastry
szczypiorek do woli
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z bakłażanem, szynką i szczypiorkiem

Bakłażana kroimy w kosteczkę i przesmażamy na maśle.
Dodajemy szynkę pokrojoną w cienkie paseczki i chwilkę smażymy.
Wbijamy jajka i smażymy na niewielkim ogniu, cały czas mieszając aż jajka się zetną.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Na końcu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Podajemy od razu. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 05.06.2015 23:10
pyszna jajecznica
mufinka79 20.07.2013 18:28
Cieszę się, że Was zainspirowałam :)
Magula 20.07.2013 09:42
jeszcze nigdy nie jadłąm takiej jajecznicy
aisoglam 20.07.2013 09:23
Już wiem co zrobić z bakłażanem :)
Konczi 20.07.2013 08:57
apetycznie wygląda
IwonaDD 20.07.2013 07:31
fajne połaczenie, muszę wypróbować :)
gosia561 20.07.2013 01:33
smakowita jajeczniczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak