Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w ostrej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
mąka 2 łyżki
jajko 1 szt
mleko 2 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
chili 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w ostrej panierce

Filet opłukać, osuszyć, przekroić na pół i rozbić. Następnie oprószyć przyprawą do kurczaka.Jajko roztrzepać dodać sól, pieprz, mąkę, mleko, wymieszać żeby nie było zbyt gęste w razie potrzeby dodać jeszcze mleka.Filet namoczyć w cieście następnie w bułce tartej wymieszanej z chili. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony po parę minut na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 29.07.2013 19:27
pychotka:)
Megg 20.07.2013 21:17
lubię takie mięsko na ostro
marcia7 20.07.2013 14:09
smakowita panierka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak