Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Giotto

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
proszek do pieczenia 8 gram
cukier 17 dkg
mąka 15 dkg
śmietana kremowa 30% 500 ml
sok multiwitamina 3/4 l
budyń waniliowy 2 szt.
brzoskwinie w puszce 1 szt.
praliny 20 orzechowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Giotto

Kroki postępowania

1
Z podanych składników pieczemy biszkopt i zostawiamy do wystudzenia.
Z soku multiwitamina i 2 paczek budyniu gotujemy budyń.
Krok 1 - Ciasto Giotto foto
2
Brzoskwinie kroimy w kostki i wrzucamy do gorącego budyniu - pozostawiamy do wystudzenia.
Krok 2 - Ciasto Giotto foto
3
Przestudzony budyń wylewamy na biszkopt.
Krok 3 - Ciasto Giotto foto
4
2o kulek Giotto rozdrabniamy widelcem.
Krok 4 - Ciasto Giotto foto
5
Ubijamy śmietanę po ubiciu dodajemy Giotto i mieszamy delikatnie łyżką.
Krok 5 - Ciasto Giotto foto
6
Śmietanę rozprowadzamy na budyniu.
Górę można udekorować według uznania - dobrze prezentuje się starta czekolada.
Krok 6 - Ciasto Giotto foto
7
Smacznego
Krok 7 - Ciasto Giotto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 30.08.2013 18:51
super ciacho
Bernadeta1 20.07.2013 11:20
smaczne ciasto
Dorota76 13.07.2013 18:52
ciekawy przepis
Małgorzata9 12.07.2013 23:28
smacznie wygląda
Aleksandra/Olcia 12.07.2013 12:09
apetyczne ciacho
halina17 12.07.2013 11:41
Dobre ciasto.
Renata9 12.07.2013 10:31
ciekawe i na pewno pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak